Jordi Seguer

candidat a l'alcaldia de Parets del Vallès

Jordi Seguer
 • Perquè vull ser alcalde de Parets?

  Fa 4 anys Esquerra Republicana em va obrir les portes del partit per rellançar el nostre projecte a Parets. I sempre estaré molt agraït per la confiança dipositada. Vaig decidir fer un pas al costat en la meva carrera professional i vam començar a treballar pel canvi. Una etapa que no ha estat gens fàcil, picant pedra, trepitjant carrer... Aleshores ja em preocupava la situació política local i el futur del nostre poble. Molts de vosaltres em coneixereu de la meva etapa a la ràdio, on vaig començar a col·laborar amb només 13 anys, o més tard a la televisió.

 • '85 anys d’antifeixisme'

  Aquest dimecres 6 de febrer la Secció Local d’Esquerra Republicana a Parets compleix 85 anys de vida. I ho fa en un dels millors moments de la seva història, amb tres regidors en el consistori, amb un increment de la militància i una llista cada cop més àmplia de simpatitzants i amics. El Centre d’Esquerra es va constituir al Bar Rajoler, on actualment hi ha el Centre Cultural, local on també tenien la seu la Unió de Rabassaires i el Sindicat Agrícola de Parets. Carlos Mumbrú en seria el primer president, substituït posteriorment per Antoni Arimon, alcalde afusellat al Camp de la Bota, o Agustí Palou, darrer president que se’n té constància abans de l’inici del franquisme.

 • 'Som l'alternativa més sòlida al continuisme de 40 anys de govern socialista'

  Preocupat per la situació política local i pel futur del seu poble, el 2015 decideix fer un pas al costat en la seva carrera professional i encapçala com a independent la llista d’Ara Parets ERC en les eleccions municipals on obté 1.153 vots i 3 regidors. Nascut al Barri de la Linera fa 45 anys, en Jordi és Llicenciat en Història Moderna i Contemporània i Periodisme, també té estudis en Comunicació Audiovisual. Ha estat director del canal Vallès Visió, de la ràdio local Rap 107 FM i coautor de les publicacions ‘El futbol a Parets’ i ‘El ciclisme a Parets’.

 • Per què tanta por al debat?

  En les darreres setmanes l'alcalde socialista de Parets, Francesc Juzgado, ha hagut de recórrer a un informe 'no vinculant' del Secretari Municipal per justificar la seva negativa a celebrar un Ple Extraordinari -sol·licitat per quatre dels cinc grups de l'oposició- per donar suport al conciutadà Jordi Turull i demanar la llibertat dels presos i exiliats polítics. Certament l'actitud de Juzgado ha estat novament de molta covardia, de manca de coratge per no voler afrontar un debat públic sobre la situació que pateix un veí del nostre poble que va compartir cadira en el plenari entre 1995 i el 2003.

 • Rojigualda, 39 anys després

  «El resultat de la votació del pressupost de 2019 estava cantat des que avui a primera hora del matí i quan encara era fosc el Govern Socialista ha decidit penjar la bandera espanyola en un dels pals de la plaça de la Vila després de no fer-ho durant 39 anys. Ni els exalcaldes Rosa Martí, Joan Seguer i Sergi Mingote ho varen fer. En això sr. Juzgado el felicitem, s’acaba de carregar tota la dignitat dels seus antecessors, tots ells alcaldes del partit dels socialistes de Catalunya? Des d’Ara Parets Esquerra Republicana ja li diem que no tenia cap necessitat de trencar amb aquest llegat, ja que els pressupostos s’haurien pogut prorrogar o aprovar amb la nostra abstenció si els 8 regidors socialistes haguessin tingut la valentia i el coratge de tenir un gest d’humanitat amb la família de Jordi Turull, pres polític tancat a Lledoners i que ha estat 20 dies en Vaga de Fam.

 • La universitat que mai arriba

  La promesa que Parets tindrà estudis universitaris ha estat utilitzada durant la darrera dècada pel grup socialista del municipi sobretot cada cop que s’apropen els cicles electorals. El març de 2015, i amb concert de música inclòs, van ser capaços de col·locar la primera pedra de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia en uns terrenys àrids que han servit al llarg d’aquests anys també com a abocador de runes. Quan semblava que el PSC aparcaria el projecte després d’un nou ridícul, l’exalcalde Mingote va anunciar l’octubre de 2017 que els estudis universitaris arribarien a Parets l’octubre de 2018, un any després.

 • 'Cap a una fiscalitat més justa'

  Les quotes de les escoles bressol municipals de Parets aplicaran criteris de tarifació social a partir del pròxim curs 2019-2020. Aquest és un primer pas per aconseguir que els paretans i les paretanes tinguin una fiscalitat molt més justa i que caldrà fer més extensiva a altres serveis que s’ofereixen des de l’administració pública. Els experts assenyalen que la progressivitat fiscal és el sistema més equitatiu i el que ha de permetre l’accés a la franja d’escolarització no obligatòria a les famílies que ara mateix no poden optar a les beques de tota classe que s’ofereixen des de Serveis Socials.

 • 'Passejant a Peu de Carrer'

  Amb la visita el passat diumenge a Can Riera, l’equip d’Ara Parets ERC vam posar el punt final a la campanya de proximitat a tots els barris de Parets que vam encetar el febrer de 2017. Han estat onze visites molt intenses per conèixer de la mà dels veïns i veïnes les seves necessitats, escoltar les seves queixes -en moltes ocasions sense resposta per part del Govern Socialista- i compartir les propostes de millora. Les passejades, batejades amb el nom d’A Peu de Carrer’, han estat el punt de partida de la precampanya de les eleccions municipals de 2019.