Compromisos fets una realitat

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya d’aquesta setmana ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Parets i el Departament d’Educació per a l’execució de les obres d’ampliació de l’actual escola Lluís Piquer, per convertir el centre d’infantil i primària en un nou institut escola.

Les Conselleries d’Educació i d’Economia, en mans d’Esquerra Republicana, han resolt en els darrers mesos “els esculls” jurídics que hi havia, abans d’aprovar l’acord en el Consell Executiu (JxCAT i ERC).

D’aquesta manera es dona compliment al compromís assolit entre el conseller Josep Bargalló amb el Govern Plural de Parets (Ara Parets ERC, SEAP i Parets per la República-JxCAT) durant el 2020 i rubricat en l’aprovació del conveni, a través del plenari municipal, el maig de 2020.

Aquest acord històric pel municipi de Parets ens omple de satisfacció i alhora posa de manifest com Esquerra Republicana ha complert els seus compromisos amb la ciutadania, tant a la Generalitat com a l’Ajuntament.

Mentre Sumem sempre va qüestionar que la Generalitat complís l’acord i el PSC no va votar ni tan sols a favor del conveni, tant Ara Parets ERC com Parets per la República-JxCAT sempre van mantenir la confiança en el Govern de la Generalitat, malgrat el retard en els terminis, a causa de la Covid-19.

Resulta curiós que fins i tot, les dues regidores de Sumem Esquerres van utilitzar l’excusa del conveni per justificar la presentació de la moció de censura del 27 de gener i per reunir-se d’amagat amb els seus nous socis socialistes.

Un cop més, la veritat torna a sortir a la llum, i com en altres temes com les factures pendents de pagament o els interessos personals de la regidora d’Urbanisme, les dues dirigents de Sumem Esquerres queden retratades davant del mirall.

Quant al finançament, la negociació econòmica tancada també pel Govern Plural, el març de 2020, és una de les més favorables per als Ajuntaments, que la Generalitat ha aprovat en els darrers anys, ja que el consistori només aportarà el 10% del cost de les obres (200.000€) i el Govern Català el 90% (1.800.000€).

I és que, tot i ser competència de la Generalitat, quan Esquerra Republicana va arribar al Govern de Parets (juny de 2019) va prioritzar una sortida viable que desencallés una problemàtica enquistada, ja que el PSC mai havia cedit cap terreny pel futur institut i Sumem Esquerres prioritzava la construcció del nou institut a Can Fradera, però mai va aconseguir el solar necessari ni desafectar l’ARE.

Des d’ERC, i d’acord amb el Departament d’Educació, vam buscar la solució més factible per acabar amb les aules prefabricades de La Sínia. I ara, el conveni és una realitat.

És un triomf de la feina ben feta des del Govern Plural, de la perseverança i de la insistència, davant del descrèdit d’aquells que mai hi van confiar, però que ara hauran d’encarregar-se d’executar les obres.

És un triomf de tots aquells que sí que vam creure en el projecte i en la paraula del conseller Bargalló.

I el més important, és que tota la comunitat educativa de Parets sortirà guanyant.

Des de l’oposició, treballarem per tal que el nou institut escola compleixi amb les expectatives i amb les necessitats reals dels centres actuals d’infantil, primària i secundària.

Fem-ho possible!!

 

Jordi Seguer Romero

Exalcalde de Parets del Vallès

Regidor a l’oposició Ara Parets ERC-AM