Parets, vila mil·lènària

Parets, vila mil·lènària
Parets, vila mil·lènària

Tot just fa 15 anys, el 2004, la nostra vila iniciava la celebració del milcentenari de Parets, rememorant el document de 13 d’octubre del 904 – que es conserva a la Biblioteca Nacional de Catalunya – i que inclou la primera referència escrita a Parietes, nom antic del nostre poble.

Recordar els nostres orígens i la nostra història és un reconeixement a tots aquells vilatans i vilatanes que ens han precedit, deixant cadascú la seva empremta personal en l’evolució del poble que ens acull.

Parets, vila d’origen i tradició agrícola, s’ha anat convertint amb el pas del temps en un municipi modern i innovador, referent en molts àmbits, entre ells, l’industrial. No obstant, la seva essència, ha sabut mantenir-se intacta. I això, sens dubte, és gràcies a la seva gent. Hem fet, entre tots, una gran tasca per adaptar-nos als nous temps sense oblidar d’on venim i sense renunciar a la nostra identitat.

Aquest és un dels nostres trets característics com a col·lectivitat. Som un poble cohesionat, respectuós i acollidor, que continua fent camí amb un sentiment de pertinença molt arrelat.

Enguany es compleixen 1115 anys, i ho volem celebrar amb un seguit d’actes culturals, socials i lúdics, impregnant el tarannà participatiu de la nostra gent.

Us convido a prendre-hi part i gaudir de la festa del nostre aniversari com a poble!

 

Jordi Seguer Romero

Alcalde de Parets del Vallès