Manifest Absolució, única possible sentència del judici al procés

Manifest sentència Suprem: Absolució, única possible sentència del judici al procés
Manifest sentència Suprem: Absolució, única possible sentència del judici al procés

Avui, 14 d’octubre de 2019, alcem la veu per cridar més fort que mai LLIBERTAT I DEMOCRÀCIA.

Avui, més que mai, donem l’absolut suport al nostre veí Jordi Turull, a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

La injustícia de la Justícia espanyola s’ha fet evident, tal com temíem, amb la sentència del Procés. És la condemna dels ideals, la condemna política, la que posa de manifest que vivim en un Estat que no permet ni la llibertat d’expressió ni la llibertat de pensament.

Els nou presos i preses polítiques han estat condemnats pel Tribunal Suprem a una llarga pena de presó, que suma 99 anys i 6 mesos, per un delicte que mai ho hauria de ser: donar veu a la voluntat d’un país.

La seva condemna és la nostra. I per això:

  • Manifestem el nostre rebuig a la sentència condemnatòria, injusta i antidemocràtica, emesa pel Tribunal Suprem en relació amb el judici de l’1 d’octubre, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.
  • Reclamem la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigim l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data.

Des de l’Ajuntament de Parets del Vallès, des del sentiment democràtic, de llibertat i de justícia, volem donar una resposta ferma i contundent davant la sentència contra el procés:

Ni rebel·lió, ni secessió, ni malversació. L’única resposta que podem entendre en el marc d’un país democràtic és ABSOLUCIÓ.

Refermem, com hem manifestat en d’altres ocasions, que l’existència de presos i preses polítiques atempta contra els drets recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans i contra el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d’Europa el 1950 i ratificada per l’Estat espanyol.
Continuarem reivindicant sempre la defensa dels drets a la llibertat d’expressió, a la manifestació i a la participació política.

Manifestem el nostre compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i el reivindiquem com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica.


L’Ajuntament de Parets del Vallès, com a institució, promourem totes les accions necessàries per donar suport a Jordi Turull Negre i els seus familiars fins al moment que en què es resolgui aquest conflicte i es restableixi la normalitat democràtica.

Blanca, Laura, Marta, Mingu, Dolors... l’Ajuntament està amb vosaltres, és casa vostra i no defallirem fins que tinguem el Jordi a casa.

Ens teniu aquí, mai oblidarem que tenim un veí segrestat per defensar la nostra veu.

Visca la democràcia. Visca la llibertat.