Parlament Acte homenatge víctimes Guerra Civil i Lluís Companys

Parlament Acte homenatge víctimes Guerra Civil i Lluís Companys
Parlament Acte homenatge víctimes Guerra Civil i Lluís Companys

Avui, 15 d’octubre,"Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista”,  recordem totes aquelles persones que van ser víctimes d’un fosc període de la nostra història marcat per la repressió, l’exili, la presó i, en el pitjor dels casos, la mort...

No podem oblidar aquests passatges de la història que es remunten a menys d’un segle i que, malauradament, tenen gran paral·lelisme amb la situació que estem vivint a Catalunya en relació amb l’Estat Espanyol.

La sentència emesa ahir pel Tribunal Suprem ha estat un cop dur a la democràcia i a la llibertat. Des de la nostra institució hem manifestat  el més enèrgic rebuig a la sentència condemnatòria, injusta i antidemocràtica constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

Reclamem la llibertat immediata del nostre veí Jordi Turull, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i i exigim l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades.

No podem permetre que la història es repeteixi ni quedi a l’oblit i és tasca de totes i de tots que així sigui.

Les administracions públiques tenim l’obligació i la responsabilitat de treballar-hi i les entitats memorialistes, com la Taula de la Memòria Històrica de Parets, són un actiu imprescindible.

En el context que vivim, més que mai, hem de vetllar perquè la memòria democràtica no quedi a l’oblit, perquè la memòria històrica surti al carrer i per fer un clam en defensa de la llibertat, la justícia, la democràcia.

Amb aquest acte solemne i institucional, Parets del Vallès rememora i homenatja totes les persones que van ser víctimes de la Guerra Civil i del règim franquista de postguerra. També al president Lluís Companys, que tal dia com avui, fa 79 anys, va ser afusellat pels seus ideals polítics.

Però hi afegim un missatge d’escalf i suport a totes les preses i presos polítics i als seus familiars, amb el compromís de continuar lluitant per la justícia i el restabliment de la normalitat democràtica.

Avui, 15 d’octubre, diem alt i clar: Visca la democràcia. Visca la llibertat. Moltes gràcies.