Manifest institucional 11 de setembre 2019 – Diada Nacional de Catalunya

Manifest institucional 11 de setembre 2019 – Diada Nacional de Catalunya
Manifest institucional 11 de setembre 2019 – Diada Nacional de Catalunya

Avui, 11 de setembre, Parets se suma novament als actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya. I ho fem en aquesta plaça dels Països Catalans, entorn del monument a l’Onze de Setembre, obra de l’escultor Carles Vives, que simbolitza la senyera i ressalta els valors d’unitat, esforç, fermesa i tenacitat del poble català.


Nombroses entitats del municipi, representatives de la diversitat i la riquesa social de la nostra vila, ens acompanyen en el dia d’avui, per commemorar i celebrar plegats una jornada històrica i de reflexió.


Aquesta Diada, Parets del Vallès fa un clam en defensa de la llibertat, de la justícia i de la democràcia, sempre des del diàleg, el respecte i la convivència. Aquest és el tarannà del nostre poble, plural i respectuós, dialogant i comprensiu.


Cada 11 de setembre, el poble de Parets i el poble català, mirem el futur recordant el passat, commemorant els fets de 1714 en la Guerra de Successió, quan Barcelona va caure en mans de les tropes de Felip V de Borbó i es van abolir les nostres llibertats nacionals.


És per això que la Diada es viu sempre com una jornada reivindicativa i de mobilització per l’avenç dels drets nacionals i els drets socials dels catalans i les catalanes i de les seves llibertats però, alhora, com una festa cívica del poble català que referma la seva identitat i proclama la voluntat de bastir un futur millor per a Catalunya.


Com a institució, l’Ajuntament de Parets, té el deure i la responsabilitat d’estar al costat dels seus conciutadans i vetllar per les seves llibertats. I és per això que reivindiquem la defensa dels drets a la llibertat d’expressió, a la manifestació i a la participació política.


Reclamem la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, perquè exercir el dret a vot, tal com vàrem fer l’1 d’octubre de 2017, mai pot ser considerat un delicte en un estat democràtic.

Només amb la seva llibertat i el seu retorn, podrem reprendre la normalitat democràtica i l’obertura del diàleg polític per resoldre el conflicte amb l’estat espanyol, com a camí per trobar una solució d’acord als valors democràtics.

En aquest sentit volem fer una menció especial al nostre veí Jordi Turull, privat de llibertat des de fa 569 dies i mostrar el suport a la seva família.


Som la gent qui tenim a les nostres mans la possibilitat de construir societats més lliures i més segures, més pròsperes i més justes.

L’Onze de Setembre és un dia per construir entre tots un futur millor, més just, més digne i més lliure.

Visca Parets! Visca Catalunya!


Parets del Vallès, 11 de setembre de 2019