Visitem Jordi Turull a Lledoners

Visitem Jordi Turull a Lledoners
Visitem Jordi Turull a Lledoners

Centre Penitenciari de Lledoners, Sant Joan de Vilatorrada, són les 4 de la tarda del divendres 2 d’agost.

La Neus, la Casandra i jo mateix arribem amb molta antelació per mantenir una primera trobada institucional amb el nostre veí Jordi Turull que porta més de 500 dies privat de llibertat.

La visita es desenvolupa amb molta cordialitat i amb més naturalitat de la que podríem imaginar.

De fet, en Jordi s’ha adaptat molt bé al seu nou hàbitat i ha hagut de superar com fos la repressió exercida per l’Estat.

Ens explica que afronta amb molta serenor la sentència que haurà d’emetre, molt probablement a final de setembre, el Tribunal Suprem sobre la farsa de judici al qual va ser sotmès fins fa poques setmanes.

En Jordi té molt clar que cal mirar cap al futur i vol passar pàgina sobre la decisió que va adoptar la CUP de no facilitar la seva investidura com a president de la Generalitat, poques hores abans del seu empresonament.

Unitat és la paraula que més repeteix durant la nostra visita. Creu que sense una estratègia unitària, similar a la de l’1 d’octubre, no ens en sortirem i per això considera que tots els partits, tots, han d’estar a l’alçada.

Bona part de la conversa gira a l’entorn del nou Govern Plural de Parets. Un acord que l’omple de satisfacció, ja que tres forces polítiques han aparcat les seves diferències en l’àmbit nacional per pactar un projecte de poble alternatiu a tantes dècades de govern socialista.

En Jordi Turull, format en la política municipal, li continua preocupant el dia a dia del seu poble i ens pregunta sobre com ha anat la festa major o sobre quins projectes cabdals volem centrar la nostra gestió.

Li parlem del nou institut la Sínia, de la piscina descoberta o de la residència, entre altres.

El pacte signat en forma de Govern Plural és inèdit i obre les portes als consensos que la societat catalana busca a l’entorn del 80% de la població que està a favor de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

Després de més de dues hores de conversa molt distesa, en Jordi ens reconeix que aquestes trobades institucionals són les que li permeten fer més agradable la seva estada a Lledoners.

I és que passa bona part de les hores tancat en una cel·la i per això intenta ocupar-se la resta del dia fent molta activitat física (bicicleta aerostàtica) i en contestar moltes de les cartes que li continuen arribant.

La visita del Govern Plural a Lledoners acaba resultant una experiència única que malauradament arriba massa tard.

La institució ha reaccionat tard i per això ara cal que tots i totes ens posem a disposició del que necessiti en Jordi i la seva família.