Pregó com a alcalde #FMParets2019

Al costat del president del CF Parets, Raul Soto
Al costat del president del CF Parets, Raul Soto

Paretans i paretanes, comencem el gran partit de l’any, un partit que juguem a casa: la nostra Festa Major! I ho fem amb la sacada d’honor d’uns grans Campions, el Club de Futbol Parets.

No esperem més!: Entrem en joc! Que ningú es quedi a la banqueta. Us convido:

·        a posar-vos la samarreta

·        a sortir al terreny de joc

·        a fer vostre cada racó del camp (la plaça de la vila, la Linera, els carrers del barri Antic i de l’Eixample...)

·        a jugar cada partit o, quan estigueu cansats,  a mirar-lo des de la graderia

·        però no us quedeu a casa! Que aquestes 4 jornades són per viure-les al carrer.

Us puc ben assegurar que ens esperen 4 jornades molt intenses, que ens deixaran esgotats. Tant o més intenses que les recents 24 hores de futbol sala en homenatge al nostre veí Jordi Turull.

Una menció especial en aquest pregó per a ell i a la seva família. Jordi, des de Parets continuem dient dia rere dia que et volem a casa nostra.

La Festa Major de Parets és tan gran que juga a Primera Catalana. És una festa major referent i aquest any, novament, entre tots, farem que sigui històrica.

Històrica com Ia trajectòria del CF Parets, que amb 85 anys de recorregut, ens deixa moltes anècdotes, fins i tot alguna de Festes Majors.

I és que els nostres avis van començar a jugar a futbol al nostre poble coincidint amb la festa major de l’any 1923 a la verneda de ca l’Isidre coix.

Qui ho diria que 96 anys després tindríem un club amb tanta vitalitat com l’actual amb un primer equip a 1a Catalana i amb un planter tan sòlid.

Els partits de futbol en aquella època eren els plats forts de les festes majors amb amistosos que aplegaven quasi tot el poble al camp i que acabaven amb balls de bastons o corregudes com la que van protagonitzar els jugadors del Parets al camp de la Llagosta quan es van menjar el sopar que havien preparat pels jugadors locals. Diuen que a La llagosta encara se’n recorden del que van fer els nostres jugadors.

I vull acabar fent un homenatge a noms llegendaris de futbolistes que han jugat al Parets com el Sisquet de Can Sastre, el Vileta, el Noi Xineia, en Josep Seguer, en Tita, en Ponsetí, en Pere Vila, el Mia, l’Antoni Font, en Pere Comas o en Pablo Martinez.

I també d’entrenadors o directius que han marcat una etapa com en Joan Ramon, en Cuni, en Joan Serra o en Xavi Call.

Tots ells i molts altres han contribuït a fer més gran aquest club tan històric que avui s’han merescut ser els protagonistes del pregó de la nostra festa major.

És el nostre homenatge públic per haver assolit l’ascens a la 1a catalana, un ascens que pot culminar aquest agost amb la fase final de la Copa Catalunya que jugarà a Empuriabrava.

I no podíem acabar aquest pregó sense l’habitual intercanvi de samarretes, com alcalde vull lliurar-li al Raul Soto, president del Club de Futbol Parets, la samarreta de la nostra festa major perquè la porti tots aquests dies de celebració.