Entrevista PARETS AL DIA

Entrevista publicada 27-6-2019
Entrevista publicada 27-6-2019

Jordi Seguer, alcalde del canvi. Què suposa liderar el nou executiu local format pels tres partits?

D’entrada és un gran orgull ser l’alcalde del poble que m’ha vist néixer i créixer però alhora suposa una gran responsabilitat perquè ara cal demostrar tot allò que vam defensar durant quatre anys a l’oposició.

Es tracta d’un repte que hem encarat amb moltes ganes, ja que les tres forces polítiques estem determinades a construir conjuntament un nou model de poble que millori el Parets d’avui dia.

 

Com definiries el pacte que ha donat pas al nou govern a l’Ajuntament?

El Govern Plural de Parets està format per tres forces polítiques republicanes, progressistes i majoritàriament d’esquerres. És un Govern que té com a obsessió Parets i la seva gent. Tenim molt clar que treballarem per un nou projecte de poble i que deixarem al marge les diferències en la política nacional.

 

Quina valoració fa d’aquests primers dies en el càrrec d’alcalde de Parets?

Molt positius i alhora de molt volum de feina. Hem tingut una gran rebuda per part de la plantilla de treballadors municipals que estan col·laborant de valent per millorar el nostre poble. Això ens encoratja de cara al futur. A més, la ciutadania ens ha transmès la seva alegria pel canvi polític i ens agraeix a peu de carrer l’esforç que hem fet les tres forces polítiques per formar un nou govern plural.

 

S’ha fet públic el cartipàs municipal. Quines novetats incorpora?

Entre les novetats hi ha les regidories de Feminisme-LGTBI i Transversalitats, també la de Benestar Animal i hem creat la figura de Coordinadora de la Regidoria de Barris. Apostem per una major proximitat i per escoltar realment les necessitats dels paretans i les paretanes.

 

Quins són les línies estratègiques generals per a aquesta legislatura?

Les tres forces polítiques coincidim en el 85% de les propostes incloses en els programes electorals. Entre els projectes que treballarem de manera immediata hi ha la construcció del nou edifici de l’Institut La Sínia, la rebaixa de l’IBI urbà, l’aposta per l’ocupació de qualitat, el bon manteniment de l’espai públic i la defensa dels drets civils i les llibertats.

 

Quines altres accions prioritàries recollirà el Pla d’Actuació Municipal?

Passat l’estiu hi començarem a treballar en el PAM, el Pla d’Actuació Municipal, on es concretaran les accions específiques que ens plantegem per als pròxims anys i que donarem a conèixer a tota la població.

Tenim compromisos que tirarem endavant com ara l’augment de la plantilla de la Policia Local, l’aposta per un nou model a les dues festes majors, més participatives, o l’augment de la dotació pressupostària en els Plans d’Ocupació Local.També incidirem en matèria de via pública i desenvoluparem un pla de voreres adaptat a les necessitats actuals.

Pel que fa a Promoció Econòmica, volem recuperar i potenciar el Consell Industrial per tenir una relació més propera amb el teixit empresarial de Parets.

Finalment apostem clarament per les entitats locals i volem tirar endavant l’hotel d’entitats. És important donar resposta a les necessitats de les associacions perquè valorem molt la gran tasca que fan en tots els àmbits.