'Som l'alternativa més sòlida al continuisme de 40 anys de govern socialista'

Preocupat per la situació política local i pel futur del seu poble, el 2015 decideix fer un pas al costat en la seva carrera professional i encapçala com a independent la llista d’Ara Parets ERC en les eleccions municipals on obté 1.153 vots i 3 regidors.

Nascut al Barri de la Linera fa 45 anys, en Jordi és Llicenciat en Història Moderna i Contemporània i Periodisme, també té estudis en Comunicació Audiovisual. Ha estat director del canal Vallès Visió, de la ràdio local Rap 107 FM i coautor de les publicacions ‘El futbol a Parets’ i ‘El ciclisme a Parets’. Actualment és el tècnic de formació d’ERC a la Seu Nacional del partit.

Què pot aportar Jordi Seguer i la candidatura d’Ara Parets ERC a l’Ajuntament?

D’entrada l’experiència de quasi 4 anys treballant intensament per conèixer el funcionament de la casa. Hem fet una fiscalització constant de tota la gestió del Govern Socialista que hem combinat amb la presentació d’un llarg centenar de propostes, la majoria d’elles sobre el manteniment de l’espai públic, la conservació del nostre patrimoni i de caràcter social. El 2019 volem liderar el nou govern per construir, a mitjà termini, el Parets del futur. Cal aconseguir un ampli consens entre les forces polítiques locals per definir cap a on volem anar i construir junts el Parets que volem per les pròximes dècades. Som l’alternativa més sòlida al continuisme de 40 anys de govern socialista.

Sovint se’ls acusa que només es preocupen per la independència de Catalunya. Ho comparteix?

Està clar que ERC és el partit que més nítidament ha defensat i defensa la República Catalana. Fa quasi 88 anys que defensem aquests ideals i per això no necessitem gesticular davant la ciutadania perquè aquest ha estat sempre el nostre ADN. Ara bé tothom que ha seguit mínimament l’actualitat política local s’adonarà que al llarg d’aquest mandat hem liderat moltes de les reivindicacions de la ciutadania. La campanya de visita a tots els barris ‘A Peu de Carrer’ ha servit per comprovar -in situ- les mancances i recollir les propostes dels veïns i veïnes. Ens agrada portar la veu d’aquests ciutadans en el plenari i defensar les seves lluites. Ho hem fet amb molt de gust. A l’octubre vam arrencar la campanya de participació ‘Tots SOM Parets’ per definir les prioritats en el nostre programa electoral. I ho continuarem fent fins al maig.

Quina serà la prioritat de la seva candidatura?

Sens dubte serà la problemàtica de l’habitatge al nostre poble. No pot ser que els nostres joves i no tan joves no puguin continuar vivint a Parets per l’elevat preu del lloguer dels pisos. L’Ajuntament no té una vareta màgica però compta amb eines suficients per incrementar l’oferta d’habitatge, de tipus social o de lloguer assequible. Cal dotar-nos d’instruments per augmentar el nombre de pisos: construir habitatge públic però en cap cas parlem de beneficiar a uns pocs sinó d’augmentar el parc d’habitatge a Parets i entrar en competència amb aquest sector que torna a estar en auge. Un altre dels pilars serà l’aposta per l’educació pública i de qualitat. Cal consensuar quan més aviat millor l’emplaçament del nou edifici de l’institut La Sínia. I també la seguretat, cal dotar de més efectius la nostra Policia Local.

Com s’imagina el futur de Parets en els pròxims 10 anys amb un govern d’ERC?

Urbanísticament m’agradaria un Parets que endrecés tota l’entrada del municipi i que visqués més de cara al riu. Cal apostar fermament pel projecte del parc Fluvial i d’aquí la proposta conjunta d’ERC Baix Vallès de crear una anella verda que connecti el Tenes amb el Besós. Aquí entraria també tota la conservació de Can Cabassa i la verneda de Ca l’Isidre Coix, per això ens oposem al projecte actual de l’antiga Bendix. Aquesta zona ha de ser un dels nostres pulmons verds i l’Ajuntament l'ha de preservar. Volem un Parets encara més verd que cuidi espais tan emblemàtics com el bosquet de la Fàbrica, barris com Can Riera i que preservi Gallecs, indret per on no ha de passar cap tipus d’infraestructura. M’imagino un Parets encara més acollidor que defensi la igualtat i la diversitat, amb serveis públics de primera qualitat i un manteniment més òptim de l’espai públic. Un Parets que aparqui les grans obres faraòniques i que es preocupi més de la qualitat de vida del nostre dia a dia.

Parlem de l’atenció a les persones. Què han pensat per la gent gran del poble?

Volem que la població més gran de Parets opini i decideixi molt més sobre el futur del nostre poble. D’aquí va sorgir la proposta de creació del Consell Municipal de la Gent Gran, aprovada per totes les forces, i que s’havia de posar en marxa abans d’acabar el 2018. Un govern d’Ara Parets ERC incrementaria els recursos econòmics destinats a les polítiques de benestar social. Cal augmentar l’oferta actual a la residència – centre de dia Pedra Serrada i el personal destinat a l’assistència a les llars. Vam proposar l’ampliació del servei de centre de dia durant els caps de setmana i incrementar el nombre de places. Abans que destinar tants plans d’ocupació per la neteja dels carrers (ja tenim el servei d’URBASER) caldria prioritzar més l’assistència a la llar o la vigilància i manteniment dels espais públics.

I pels nostres joves?

Des de sempre hem defensat l’autogestió d’espais com el Casal de Joves Cal Jardiner o la creació d’un Ateneu. Cal augmentar l’oferta d’oci i donar més llibertat al nostre jovent per tal que porti la iniciativa en el disseny de les activitats que es fan al nostre poble i digui la seva en el futur de Parets. Totes les accions dutes a terme pel Govern Socialista han estat poc reeixides i cal donar un nou impuls. L’exemple més clar és la nostra Festa Major, un model d’èxit però que cal debatre entre tothom. La convivència dels veïns i veïnes s’ha de tenir molt més en compte.

Què en pensa sobre la situació dels presos i exiliats polítics catalans?

Si el 2019 guanyem les eleccions, prioritzarem la formació d’un govern republicà i progressista que actuï com un front unitari davant la repressió de l’Estat. Un govern que sense cap dubte estarà al costat dels presos i exiliats polítics, entre els quals el paretà Jordi Turull, i que s’oposarà a la involució democràtica que estem patint en els darrers temps. Això ja no va d’independència sinó de drets civils i de llibertats, i equivocadament el PSC s’ha mantingut al marge.

Entrevista publicada en el número 11 del diari 'Cavall Republicà' (31 de gener 2019)