Per què tanta por al debat?

En les darreres setmanes l'alcalde socialista de Parets, Francesc Juzgado, ha hagut de recórrer a un informe 'no vinculant' del Secretari Municipal per justificar la seva negativa a celebrar un Ple Extraordinari -sol·licitat per quatre dels cinc grups de l'oposició- per donar suport al conciutadà Jordi Turull i demanar la llibertat dels presos i exiliats polítics.

Certament l'actitud de Juzgado ha estat novament de molta covardia, de manca de coratge per no voler afrontar un debat públic sobre la situació que pateix un veí del nostre poble que va compartir cadira en el plenari entre 1995 i el 2003.

Sempre he defensat, tant en l'esfera professional com en la política, que en aquesta vida s'ha de poder parlar de tot: tant en els mitjans de comunicació com també en els debats polítics.

Una de les riqueses de la nostra democràcia és la confrontació d'idees i el debat entre persones que pensen diferent.

No permetre-ho en els mitjans públics o en els òrgans col·legiats, cas dels plens, són una clara limitació dels drets dels regidors de l'oposició que van ser escollits amb molts més vots tots -tots junts- que el partit que governa Parets en solitari, el PSC.

Per tot plegat des d'Esquerra Republicana hem promogut la modificació urgent del Reglament Orgànic Municipal, un instrument que ha estat utilitzat aquest mandat de manera restrictiva.

Perquè tanta por al debat públic?  Perquè tanta por a reconèixer la situació que pateixen els presos i exiliats polítics, entre els quals Turull?

Ja seria hora que l'alcalde i el grup socialista deixés de pensar en els interessos electorals i fes un gest d'humanitat amb la família del que va ser conseller del Govern Català i exportaveu de CiU a l'Ajuntament de Parets.

Al marge de les diferències polítiques, primer ha de ser la dignitat de les persones i està clar que Juzgado prefereix obeir la direcció nacional del PSC i no solidaritzar-se amb aquells que estant patint la repressió de l'Estat.

Sinó no s'entendrien determinats silencis o el fet de no voler condemnar, sense anar més lluny, la detenció de dos alcaldes de la CUP sense cap mena d'ordre judicial.

L'accés a l'alcaldia ha transformat completament Juzgado que la nit de l'1 de novembre de 2017 va personar-se a l'habitatge particular de Turull i que el 2 de novembre deia:

«Prou d'empresonar, les mesures preses per la Justícia no fan més que agreujar la sol·lució del problema a Catalunya. No comparteixo aquestes, demano que els posin en llibertat».

Què ha canviat des d'aleshores?

Doncs que en aquell moment l'alcalde titular era Mingote, a Madrid manava el PP de Rajoy i els socialistes a Parets governaven amb Urtusol del PDECAT.

Ai, la política..


Jordi Seguer, candidat Ara Parets ERC #Municipals2019