Rojigualda, 39 anys després

«El resultat de la votació del pressupost de 2019 estava cantat des que avui a primera hora del matí i quan encara era fosc el Govern Socialista ha decidit penjar la bandera espanyola en un dels pals de la plaça de la Vila després de no fer-ho durant 39 anys.

Ni els exalcaldes Rosa Martí, Joan Seguer i Sergi Mingote ho varen fer.

En això sr. Juzgado el felicitem, s’acaba de carregar tota la dignitat dels seus antecessors, tots ells alcaldes del partit dels socialistes de Catalunya?

Des d’Ara Parets Esquerra Republicana ja li diem que no tenia cap necessitat de trencar amb aquest llegat, ja que els pressupostos s’haurien pogut prorrogar o aprovar amb la nostra abstenció si els 8 regidors socialistes haguessin tingut la valentia i el coratge de tenir un gest d’humanitat amb la família de Jordi Turull, pres polític tancat a Lledoners i que ha estat 20 dies en Vaga de Fam.

Si vostès haguessin incorporat tot allò que es van comprometre en el pressupost i a tenir aquest gest avui haurien pogut tirar endavant el pressupost sense haver de posar la bandera espanyola.

I alhora els vam dir que si els prorrogaven, Esquerra Republicana hagués donat suport al PSC en les modificacions de crèdit necessàries per a tirar endavant l’augment de sou dels treballador públics, l’adquisició dels llibres de text i altres projectes. Ara Parets ho hagués fet per responsabilitat amb el nostre poble.

Però han preferit tenir el vot de Ciutadans. Aquesta decisió ens indica que aquest és el panorama que ens espera a Parets després del 26 de maig. Ja sabem que si vostès sumen amb Ciutadans tindrem novament un pacte antinatura a l’Ajuntament, com van fer amb la dreta rància del PP del 2011 al 2015, el partit més corrupte europeu, i després amb el PDECAT.

Avui tornen a equivocar-se no mirant a la seva esquerra sr. Juzgado i torna a perdre una gran oportunitat d’apropar-se a aquells que defensem els drets civils i les llibertats i així abandonar el bàndol del 155.

Entre Ciutadans i Esquerra Republicana, avui vostès han triat Ciutadans.

Entre tenir un gest d’humanitat amb la família Turull i posar la rojigualda vostès han preferit la bandera. Entre defensar la dignitat de les persones i pensar en la unitat d’Espanya, vostès han preferit la simbologia.

El que Esquerra Republicana li va demanar és que expressés públicament com alcalde el que fins ara en privat ens deia, que Jordi Turull és un pres polític i que té tot el seu suport. Així de fàcil, tal com ha fet fa poques setmanes el seu company i exalcalde Sergi Mingote a Catalunya Ràdio.

Mirin, en un any vostès, el Partit dels Socialistes, han passat de gastar-se 193 euros en una pancarta de suport als presos polítics i encarregar l’elaboració d’un llaç groc, així ho diu la liquidació del pressupost 2017, a encarregar un nou pal i una bandera espanyola.
 
La desorientació que té el seu grup municipal és flagrant. A cinc mesos de les eleccions municipals i el dia que es sotmet a aprovació el pressupost 2019 vostès posen la bandera espanyola per complir amb la Llei de Banderes.

I senyor Juzgado, què no s’havia de complir la llei des de que vostè va tornar a ser regidor el 2011? Què han estat fent aquests últims 8  anys? Què va fer des del juny i fins ara?

Em pot dir perquè el 2017 es van gastar més de 1.500 euros de diners públics en comprar banderes de Parets i Catalunya?

Què ha canviat sr.Juzgado?

Nosaltres li diem el que ha canviat. Que malgrat dir-nos en privat que ja els hi anava bé prorrogar el pressupost i carregar les culpes a l’oposició, se n’ha adonat que les coses no són tan senzilles i que el PSC mai ha passat per aquest tràngol.

I a la desesperada han jugat l’única carta que li quedava, Ciutadans i la bandera espanyola.

I només els hi ha quedat Ciutadans perquè han preferit no acceptar les condicions que els demanàvem des d’esquerra.

Que lluny queda aquella lluna de mel amb el PDECAT que els va aprovar els tres primers pressupostos. Que lluny queda el PSC que liderava la campanya Un país, una bandera quan vostè era membre del govern de Joan Seguer.

El seu electorat ha d’estar ben desorientat, 39 anys després s’han adonat que curiosament ara sí han de complir la Llei de banderes, ara que no tenen prou vots per tirar endavant el pressupost 2019.

Un pressupost que tindrà el vot contrari d’Ara Parets Esquerra republicana».

Fragment intervenció portaveu Ara Parets ERC en el posicionament de vot del Ple de Pressupost (20-12-2018).