La universitat que mai arriba

La promesa que Parets tindrà estudis universitaris ha estat utilitzada durant la darrera dècada pel grup socialista del municipi sobretot cada cop que s’apropen els cicles electorals.

El març de 2015, i amb concert de música inclòs, van ser capaços de col·locar la primera pedra de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia en uns terrenys àrids que han servit al llarg d’aquests anys també com a abocador de runes.

Quan semblava que el PSC aparcaria el projecte després d’un nou ridícul, l’exalcalde Mingote va anunciar l’octubre de 2017 que els estudis universitaris arribarien a Parets l’octubre de 2018, un any després.

En aquella ocasió convocava l’enèsima roda de premsa davant dels mitjans de comunicació per dir-los que ara sí que seria de debò perquè l’Ajuntament concedia al grup Inkemia, i sense cap concurs públic, la gestió de la segona planta de l’edifici municipal d’IVECO (700 m2).

I ho feia a cost zero durant els dos primers anys del lloguer i posteriorment amb un preu simbòlic de 820 euros al mes.

L’hemeroteca sempre delata a aquells dirigents polítics que es pensen que la ciutadania no té memòria.

I Mingote, que va plegar el passat mes de maig, passarà a la història per prometre una nova universitat -ara a IVECO- amb 250 alumnes i una acceleradora d’empreses que havia de generar fins a 600 llocs de treball en 10 anys. Fum, molt fum.

Els grups polítics de l’oposició que aleshores expressàvem els nostres dubtes, els mateixos que hem anat fent públics d’ençà de les contínues promeses del macroprojecte del campus que s’ha de construir des del 2002, vam ser titllats d’immobilistes i d’anar contra el progrés del nostre poble.

Ja sabem que la tàctica reiterada de Mingote era que si no estaves d’acord amb ell o els seus projectes, o no t’estimaves Parets o bé volies el mal al teu poble.

Però el temps col·loca cadascú al seu lloc i els socialistes en poques setmanes han quedat ben retratats i no només en aquest àmbit. Un any després ha quedat palès que el nou projecte de l’IUCT era fum, un autèntic engany cap als paretans i les paretanes.

Ara amb la boca petita ens diuen que INKEMIA, el grup que ha de construir l’equipament educatiu, ha començat a redactar el projecte executiu de l’edifici.

Ara el nou alcalde Juzgado calla i no diu res dels màsters universitaris “a preus d’or” o dels postgraus que la Universitat Ramon Llull i INKEMIA havien d’impartir a Parets.

El dia que els socialistes deixin d’utilitzar projectes d’interès general per fer-ne partidisme o obtenir rèdits electorals, Parets sortirà guanyant.

Aleshores realment farem política pensant en el benestar de tota la ciutadania, i no només pensada en l’impacte immediat en els mitjans de comunicació, allò que tant els agrada controlar.


Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC i candidat a l'alcaldia de Parets


 
Fotografia: Parets al dia