Continuisme? No, gràcies.

Lluny del que molts puguin imaginar, l’arribada del nou alcalde Francesc Juzgado a l’Ajuntament de Parets no obre cap nou cicle polític.

El recanvi de Sergi Mingote no representa en cap cas una renovació a les files socialistes, ja que el nou batlle s’ha mantingut en la primera línia política local des de fa més de 20 anys i alhora no ha estat avalat a les urnes pels paretans i les paretanes.

En els darrers 7 anys, Juzgado ha estat el màxim responsable de la gestió urbanística de Parets. Una àrea que ha rebut importants crítiques pels nyaps que s’han produït en aquesta legislatura i per la manca de respecte per la conservació del nostre patrimoni.

Fa temps que des d’Ara Parets ERC hem reclamat un canvi en les maneres de fer política del Govern Socialista i ara si que s’obre una nova oportunitat que esperem que Juzgado sabrà aprofitar. El temps ho dirà...

Ha estat decepcionant però veure com en els darrers 3 anys els socialistes paretans s’han aliat amb l’antiga Convergència i Ciutadans per tirar endavant el seu programa de govern i han deixat de banda la possibilitat de formar govern amb les forces d’esquerres.

Prèviament en l’anterior mandat van fer aliança amb els dos regidors del Partit Popular.

La presentació de més d’un centenar de propostes durant aquest mandat per part d’ERC demostra que malgrat el que moltes ocasions ha dit el Govern Socialista, el nostre grup no només ha criticat la gestió sinó que ha presentat un projecte alternatiu.

Alhora ens hem encarregat de fer arribar al plenari moltes de les inquietuds de la ciutadania.

És per això que en el ple d’investidura vam allargar la mà al nou alcalde per treballar conjuntament per millorar Parets.

A Juzgado li vam dir que cal deixar enrere les seves reticències i que cal ser més procliu a les nostres propostes relatives a l’habitatge, la participació ciutadana, la transparència o la pluralitat en els mitjans de comunicació públics locals.

En aquest any de mandat, l’alcalde Juzgado té l’oportunitat de fer un gir a l’esquerra, superar les seves reticències i sospesar, amb estudis exhaustius, la recuperació de la gestió de serveis públics externalitzats, la municipalització del servei d’aigua potable o la implantació de la tarifació social en alguns impostos o taxes públiques.

Però malgrat que des del nostre grup li oferim un diàleg sincer, continuem pensant que després de 40 anys de Govern Socialista cal renovar el model per donar pas a noves cares, noves idees i a un nou projecte que deixi enrere el continuisme i l’anar fent.

Les noves generacions de paretans/es reclamen posar-se al davant. I aquí, els republicans i les republicanes de Parets hi tenim molt a dir.

Volem liderar el nou govern després de les eleccions de 2019 per construir, a mitjà termini, el Parets del futur amb el màxim consens entre les forces polítiques locals.

Volem un Parets més acollidor, que defensi els valors republicans, la justícia social, l’educació pública, la llibertat, la igualtat i la diversitat, amb uns serveis públics de primera qualitat i amb un manteniment més òptim de l’espai públic.

Els republicans de Parets estem a punt. De tu depèn que això sigui possible!
 
Jordi Seguer Romero, portaveu Ara Parets ERC