'Cap a una fiscalitat més justa'

Les quotes de les escoles bressol municipals de Parets aplicaran criteris de tarifació social a partir del pròxim curs 2019-2020.

Aquest és un primer pas per aconseguir que els paretans i les paretanes tinguin una fiscalitat molt més justa i que caldrà fer més extensiva a altres serveis que s’ofereixen des de l’administració pública.

Els experts assenyalen que la progressivitat fiscal és el sistema més equitatiu i el que ha de permetre l’accés a la franja d’escolarització no obligatòria a les famílies que ara mateix no poden optar a les beques de tota classe que s’ofereixen des de Serveis Socials.

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, deia aquests últims dies en un acte a Parets que sovint ens hauríem de preguntar qui hi ha a les nostres escoles bressol o escoles de música i també els que no hi són. I té tota la raó.

I és que existeix una àmplia capa de la població treballadora que no pot accedir a una plaça a les escoles bressol o bé a les beques menjador, i l’actual sistema de tipus assistencialista no ajuda massa a canviar avui dia aquesta percepció.

Que cadascú pagui per un servei en funció de la seva capacitat econòmica és la solució més justa i alhora permet corregir part de les polítiques públiques que s’han fet fins ara.

Des d’Ara Parets ERC celebrem que el PSC hagi acceptat aplicar aquests nous criteris en els quals hem treballat des de la negociació de les ordenances fiscals de 2017.

Però no han estat els únics, les bonificacions o recàrrecs en l’IBI per a fomentar una rebaixa del preu del lloguer dels pisos a Parets són altres mesures republicanes que s’han inclòs.

Fugint d’estratègies electoralistes, ERC ha facilitat l’aprovació d’unes ordenances que en línies generals són bones però que no inclouen la rebaixa de l’IBI que des de fa dos anys hem reclamat.

Tenint en compte la bona salut de les finances municipals ja seria hora que es rebaixés aquest impost progressiu en conjunt.

Esperem que en la pròxima legislatura i amb unes altres majories aconseguim l’esperada rebaixa de l’Impost de Béns Immobles i que puguem actuar també en alguns supòsits de l’impost de les plusvàlues.

La ciutadania de Parets s’ho mereix.
 
Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC