'Maquillatge Electoral'

Si vols una piscina descoberta, vota’ls de nou. Si vols un nou pavelló, un gran gimnàs municipal i un nou institut de secundària, vota’ls.

Si vols pisos de protecció oficial i zones de jocs infantils ben cuidades, vota’ls.

Certament, les primeres setmanes de Francesc Juzgado, el recanvi de Mingote a l’alcaldia de Parets, només han servit per proclamar a tort i a dret tot tipus de promeses que compliran si els tornes a votar el 26 de maig de 2019.

En 40 anys han estat incapaços de construir la piscina descoberta que gran part de la ciutadania demana malgrat que es gastaran quasi 7 milions d’euros en obra pública en el període 2015-2019.

Resulta curiós que poc després que Ara Parets ERC es comprometi a construir la piscina a la zona esportiva actual, poques hores després el que queda del PSC ens diu que si els tornes a votar, també la faran però a Can Butjosa.

Fins i tot els socialistes que aquest mandat s’han oposat a la supressió del nom del carrer Gual Villalbí (exministre franquista) i el de l’escola Lluís Piquer ara no veurien amb mals ulls un possible canvi.

Ha començat l’operació de maquillatge electoral del PSC. I prepareu-vos que fins a la primavera vinent ens prometran la lluna en un cove. És l’única manera d’evitar el canvi en el govern municipal en què les forces d’esquerres de l’oposició treballem des de fa temps.

Les presses han estat la tònica de les primeres setmanes de Juzgado després de la paràlisi dels tres primers anys de mandat.

Un fet que no difereix gaire de l’etapa anterior de Mingote: erràtica, plena d’improvisació i d’anar fent.

Es comencen les obres sense explicar els projectes als grups de l’oposició i sense donar tota la informació al veïnat.

Més tard se sap que l’encàrrec del nou parc del Sot d’en Barriques “no és sostenible” i que la tala dels arbres s’hauria evitat si no s’hagués optat per construir un parc urbà que no tindrà cap tipus de tanca de protecció.

I per acabar-ho d’adobar ens trobem amb la decisió unilateral de traslladar a l’espai central la construcció del nou edifici de l’institut La Sínia, actualment a Can Fradera, d’esquena a la comunitat educativa i als grups polítics de l’oposició.

L’alcalde Juzgado faria bé d’aprendre dels errors que va cometre el seu antecessor en el càrrec. Des d’Ara Parets ERC li demanem que tingui en més consideració els grups de l'oposició.

Tots treballem per un mateix objectiu, millorar Parets, i el consens hauria de marcar la majoria de decisions que es prenguin fins a les eleccions municipals.